Adobe Business Store - vanliga frågor

Öppna allaStäng alla
Vilka är fördelarna med att köpa från Business Store?
Business Store erbjuder fördelarna med licenser i företagsklass till de mindre beställningsvolymer som är typiska för konsulter och oberoende designers samt verksamma inom kreativa tjänster och marknadsföringsgrupper. Den erbjuder även fördelarna med volymlicenser till större organisationer vars beställningar inte når upp till de volymer som krävs för CLP (Cumulative Licensing Program). Mer information om volymlicenser.
Vilka betalningssätt kan jag använda?
Adobe accepterar Visa, Master Card, American Express, Maestro, PayPal, direktdebitering och banköverföring. Betalningstyperna kan variera beroende på valuta och land. Se vår tabell över betalningstyper för att se om den betalningsmetod som du föredrar accepteras.
Accepterar Adobe inköpsbeställningar?
Business Store kan i nuläget inte acceptera inköpsbeställningar.
Varför accepteras inte mitt kreditkort?

Det finns många olika orsaker till varför ett kreditkort inte accepteras:

  • Kortet är inte längre giltigt.
  • Du har uppnått eller överskridit din kreditgräns.
  • Du har överskridit din gräns för uttag per dag.
  • Det har uppstått tekniska problem med en dator i någon ände av transaktionen.

Om du har kontrollerat att informationen som du har angett är korrekt och du ändå har problem med att få din betalning godkänd, kan du kontakta kundtjänst för att få hjälp. Du kan bli uppmanad att ange eventuella felmeddelandenummer som har visats samt det referensnummer som visas i kundvagnen.

Lägger Adobe på moms för köp som görs via Internet?

Moms
Alla produkter som säljs till EU-kunder inkluderar 15 % moms om inte ett giltigt momsregistreringsnummer anges. Om du är baserad utanför EU kan momssatsen, och därmed det totala priset, ändras när du har valt faktureringsland.

Momsbefrielse
Vi kan inte behandla momsbefriade beställningar via Adobe Business Store.

Kan jag beställa en reserv-CD?

Ja, du kan köpa reservmedier via Business Store. TLP-kunder kan få programvaran via ESD (elektronisk leverans av programvara) eller som CD-/DVD-medier. Kunder kan beställa de programvarumedier eller den tryckta dokumentation som de behöver och som kan köpas när som helst. Medie- och dokumentationskvantiteten som kunden beställer får inte överstiga antalet licenser som har beställts och/eller ägs av kunden. Mediebeställningar som görs via Adobe Business Store online är begränsade till en kopia av fysiska medier. Kunden kan begära ytterligare reservmedier genom att kontakta en av Adobes licensspecialister.

Hur mycket debiterar Adobe för frakt och hantering?

Du kommer att kunna se din totala fraktkostnad när du gör din beställning.

Jag beställde fel version/plattform. Vad ska jag göra?

Tyvärr tillåter inte vårt system att du byter ut produkter mot en annan version eller plattform, men du kan återsända de flesta Business Store-köp inom 30 dagar efter leverans och få pengarna tillbaka. Du kan sedan beställa produkten igen i rätt version eller för rätt plattform. Kontakta kundtjänst om du behöver hjälp.

När får jag ett serienummer/en nedladdningslänk för min licensbeställning?

Du bör få serienumret/nedladdningslänken senast 72 timmar efter att du har gjort din beställning. De flesta beställningar behandlas inom 24 till 48 timmar.

Hur får jag en kopia av min faktura?

När du gör din beställning klickar du på knappen Visa faktura och skriver ut sidan. Om du har tappat ditt kvitto, eller om du inte skrev ut det när du gjorde beställningen, kan du kontakta kundtjänst och begära en kopia.

Hur spårar jag min leverans?

För reserv-CD/-DVD, dokumentation eller utbildningsbeställningar meddelas du via e-post när frakten av din beställning påbörjas och du bör få varan inom fem till tio dagar. Mer information finns på sidan för spårning av information.

Var kan jag se min orderhistorik?

I meddelandet om behandlingen av din beställning finns en länk till Adobes webbplats för licenser för hela världen. När du loggar in på den här webbplatsen går du till Visa köphistorik under Rapporter och väljer sedan datumintervallet. Om du får problem kan du ringa kundtjänst och tala med en representant för Adobes volymlicenser.

Hur kontaktar jag kundtjänst?

Ring lämpligt nummer nedan och välj alternativ 1 för att få tala med en kundtjänstrepresentant för volymlicenser.

Belgien

0271 199 60

Danmark

383 229 14

Finland

09 6937 9671

Frankrike

0171 230 196

Irland

0124 21 552

Italien

0269 68 28 17

Luxemburg

248 711 90

Nederländerna

020 20 13 331

Norge

231 62 881

Österrike

0179 567 484

Portugal

800 20 67 08

Schweiz

0448 009 581

Spanien

91 453 43 92

Storbritannien

0207 3650735

Sverige

08585 36 692

Tyskland

0695 00 71 855